HEB JE EEN RECHTSBIJSTANDVERZEKERING?

Kies je eigen advocaat

Heb je een rechtsbijstandverzekering en wordt er een gerechtelijke of administratieve procedure gestart, dan heb je het recht om je eigen advocaat te kiezen. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer er een arbeidsrechtelijke procedure wordt gestart, denk bijvoorbeeld aan een procedure tot wedertewerkstelling of ontbinding, maar ook wanneer je bezwaar maakt tegen UWV. De gemaakte advocaatkosten worden uiteindelijk vergoed door de verzekeraar. De rechtsbijstandverzekeraar dient wel vooraf toestemming te geven. Wessel Advocatuur helpt u bij de aanmelding van uw zaak en verzorgt het verdere contact met de verzekeraar.

Rechtsbijstandverzekering Wessel Advocatuur

Waarom zou ik een eigen advocaat kiezen?

Het komt regelmatig voor dat de rechtsbijstandverzekeraar jouw zaak uitbesteedt aan een kantoor waarmee zij prijsafspraken heeft. Wij horen van cliënten regelmatig dat de rechtshulp van de verzekeraar tegenvalt, zoals een slechte bereikbaarheid en dat er niet gestreefd wordt naar maximaal resultaat. Wij adviseren je daarom altijd je eigen advocaat te kiezen wanneer je daar recht op hebt. Zodat je zeker weet dat je hulp krijgt van een advocaat die bij je past en waarbij jij je goed voelt.

De informatie van verzekeraars over vrije advocaatkeuze is vaak erg onduidelijk. Wij vertellen je graag wat je rechten zijn. Wessel Advocatuur is onafhankelijk, rechtstreeks bereikbaar en gaat voor een maximaal resultaat.

Second opinion oordeel

Ben je het niet eens met het oordeel van je rechtsbijstandverzekeraar? Laat Wessel Advocatuur dan een second opinion geven op kosten van de verzekeraar. Iedere rechtsbijstandverzekering heeft hier een regeling voor, de geschillenregeling. Wij beoordelen het dossier en schrijven het advies.

Benieuwd naar de ervaringen van anderen met een rechtsbijstandverzekering en vrije advocaatkeuze? Bekijk de uitzending van Radar.