CONCURRENTIE- EN RELATIEBEDING

Je bent hier:

OVERTREDING CONCURRENTIE- OF RELATIEBEDING

Waarschijnlijk heb je als werkgever een concurrentie- of relatiebeding opgenomen in de arbeidsovereenkomst van je werknemer. Het kan namelijk schadelijk zijn voor je bedrijf als een werknemer jouw kennis overdraagt aan de concurrent of een eigen bedrijf start in dezelfde sector. Daarbij wil je niet dat je werknemer na het beëindigen van de arbeidsovereenkomst, relaties uit jouw netwerk meeneemt naar de concurrent of naar zijn eigen bedrijf.

Je gaat ervan uit dat je jouw bedrijf goed hebt beschermt met een concurrentie- of relatiebeding, maar de praktijk leert dat dergelijke bedingen vaak overtreden worden. Wessel Advocatuur kan je bijstaan bij het handhaven van het concurrentie- en relatiebeding.

Werknemer start procedure

Als het concurrentie- of relatiebeding de werknemer te veel belemmert om werkzaam te zijn, dan kan de werknemer er ook voor kiezen om een procedure te starten, waarin hij of zij de rechter vraagt om het beding geheel of gedeeltelijk te vernietigingen. Veelal gaat het om het beperken van de reikwijdte van het beding zoals in afstand, duur, soort werkzaamheden, hoogte van schadevergoeding of boete. De rechter zal in zo’n procedure een belangenafweging maken.

Je kunt ook in overleg met je (ex-)werknemer tot goede afspraken komen, zonder dat er een procedure gestart wordt. Jullie kunnen bijvoorbeeld afspraken maken over welke klanten wel en welke klanten niet onder het relatiebeding vallen. Of de werknemer kan een afkoopsom betalen.

Wessel Advocatuur kan je bijstaan als er een procedure wordt gestart of wanneer je duidelijke afspraken wilt maken met je (ex-)werknemer.

Advies en begeleiding? Bel ons!

DE MENING VAN ONZE CLIËNTEN

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ

Wessel Advocatuur Haarlem
Advocaat Haarlem
Wessel Advocatuur Haarlem
Advocaat Haarlem

CONTACT

 

Versturen