REORGANISATIE

Je bent hier:

REORGANISATIE EN ONTSLAGSPECIALIST

Je hebt als werkgever te maken met uitdagingen, veranderingen in de markt, de strategie moet soms worden aangepast. Er kan een organisatorische- of technologische verandering (nodig) zijn, er kan sprake zijn van een slechte of slechter wordende financiële situatie of een gehele of gedeeltelijke bedrijfsbeëindiging of bedrijfsverhuizing. In dit soort situaties kan het noodzakelijk zijn om afscheid te nemen van een of meerdere werknemers omdat hun arbeidsplaats vervalt. Er is dan sprake van bedrijfseconomisch ontslag.

Goede voorbereiding

Een reorganisatie of bedrijfseconomisch ontslag vergt een goede voorbereiding. In veel gevallen is eerst het streven om via beëindigingsovereenkomsten uit elkaar te gaan. Maar soms is de ontslagaanvraag bij UWV Werkbedrijf onvermijdelijk. Wessel Advocatuur kan je bijstaan bij dit proces en alle ontslagzaken in goede orde behandelen.

Collectief ontslag

Bij een ontslag van 20 of meer werknemers (collectief ontslag) komt er meer bij kijken en is advies van de OR, raadplegen van de vakbonden en opstellen van een Sociaal Plan aan de orde.

Wij begeleiden werkgevers bij reorganisaties of bedrijfseconomisch ontslag. Dat kan een volledig traject zijn, maar ook voor de wat kleinere werkgever kan het gaan om hulp bij indienen van de ontslagaanvraag bij UWV of opstellen van een vaststellingsovereenkomst.

Advies en begeleiding bij een reorganisatie? Bel ons!

DE MENING VAN ONZE CLIËNTEN

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ

Wessel Advocatuur Haarlem
Advocaat Haarlem
Wessel Advocatuur Haarlem
Advocaat Haarlem

CONTACT

 

Versturen