WERKGEVER EN UWV (WIA, WGA, ZIEKTEWET)

Je bent hier:

BEZWAAR UWV

Als een werknemer na 104 weken nog arbeidsongeschikt is, dan lijkt aan de toekenning van een WIA (WGA)-uitkering niet veel te doen. Ook verlenging van een WGA-uitkering door UWV gebeurt vrijwel automatisch. Dit zorgt ervoor dat een WGA-uitkering ten onrechte aan een werknemer kan worden toegekend. Wees daarom alert op de brieven die je als werkgever krijgt van UWV.

Regelmatig blijkt dat de werknemer eigenlijk de (voor werkgever en werknemer gunstiger) IVA-uitkering zou moeten krijgen of dat de werknemer – al dan niet na een herbeoordeling – eigenlijk geen recht heeft op een WIA-uitkering. Wij raden je daarom aan om de beslissing van het UWV altijd te laten beoordelen door een advocaat.

Om verkeerde uitkeringen en onnodige kosten te voorkomen, geven wij advies en begeleiding aan werkgevers, beoordelen wij de besluiten van het UWV en voeren indien nodig een bezwaarprocedure of beroepsprocedure. Wij geven advies en begeleiding bij:

  • Bezwaar WIA
  • Aanvragen herbeoordeling
  • Bezwaar Ziektewet-uitkering

Daarnaast zorgen wij voor:

  • Het opstellen van een reglement voor het opleggen van sancties voor de werkgever die eigenrisicodrager is voor de WGA.
  • Het opstellen van een reglement voor een bezwaarschriftprocedure voor de werkgever die eigenrisicodrager is voor de WGA.
  • Het voeren van bezwaarprocedures die volgen op het opleggen van een sanctie door een werkgever die eigenrisicodrager is voor de WGA.

Advies en begeleiding nodig? Bel ons!

DE MENING VAN ONZE CLIËNTEN

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ

Wessel Advocatuur Haarlem
Advocaat Haarlem
Wessel Advocatuur Haarlem
Advocaat Haarlem

CONTACT

 

Versturen