GESCHORST OF OP NON-ACTIEF GESTELD?

Je bent hier:

WAT MOET JE DOEN?

Ben je geschorst of op non-actief gesteld, dan moet je direct actie ondernemen. Een schorsing of een non-actiefstelling leidt vaak tot een ontslag. Schorsing of non-actiefstelling is een zware maatregel die een werkgever niet zomaar mag inzetten. Het is daarom verstandig om direct juridische hulp in te schakelen, zodat je snel en adequaat kunt reageren op de schorsing of non-actiefstelling en voorbereid bent op een eventueel ontslag. Het komt ook regelmatig voor dat een werknemer naar huis gestuurd wordt om na te denken over een ontslagvoorstel.  De werkgever noemt dit dan vrijstelling van werk of bijzonder verlof. Van de ene op de andere dag mag je echter niet meer op je werk zijn. De toegang tot je e-mail, intranet en het pand worden geblokkeerd. Ook dit kan veelal gezien worden als een schorsing of non-actiefstelling en is doortastend optreden noodzakelijk.

Ben je onlangs geschorst, op non-actief gesteld, vrijgesteld van werk of simpelweg naar huis gestuurd met een ontslagvoorstel of vaststellingsovereenkomst? Schakel direct onze hulp in.

  • Teken niets als je bezwaar wilt maken tegen de schorsing.
  • Geef aan dat je beschikbaar bent voor werk en dat je aanspraak maakt op je loon.
  • Vraag je werkgever om de reden van de schorsing op papier te zetten en verzamel zoveel mogelijk stukken die je bezwaar ondersteunen.
  • Schakel juridische hulp in.

Onlangs geschorst? Bel ons!

DE MENING VAN ONZE CLIËNTEN

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ

Wessel Advocatuur Haarlem
Advocaat Haarlem
Wessel Advocatuur Haarlem
Advocaat Haarlem

CONTACT

 

Versturen