ZIEKTE EN RE-INTEGRATIE

Je bent hier:

JOUW RECHTEN EN PLICHTEN

Ben je langdurig ziek en kan je niet werken, dan heb je te maken met de Wet Verbetering Poortwachter. In deze wet staat beschreven dat werkgever en werknemer verplicht zijn zich in te spannen voor de re-integratie. Wanneer de bedrijfsarts vindt dat je weer kunt gaan werken, dan start je re-integratie. Ben je van mening dat je nog niet kunt beginnen met werken, dan loopt de re-integratie vast. Volg je het advies van de bedrijfsarts niet op, dan kan de werkgever het loon stopzetten. Je kunt het oordeel van de bedrijfsarts aanvechten door bij het UWV een deskundigenoordeel aan te vragen. Het UWV zal dan een oordeel over je situatie geven.

 

Heeft je werkgever het loon stopgezet, wil je het oordeel van de bedrijfsarts aanvechten of heb je advies nodig over jouw situatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ontslag tijdens ziekte of re-integratie?

Ben je langdurig ziek of arbeidsongeschikt en word je ontslagen? Of stelt je werkgever voor de arbeidsovereenkomst te beëindigen? Schakel dan zo snel mogelijk juridische hulp in. Ontslag tijdens ziekte of tijdens het re-integratietraject is namelijk een complexe zaak. Tijdens de eerste twee jaar van je ziekte mag je in principe niet ontslagen worden en is de kans groot dat je geen uitkering krijgt van UWV. Soms probeert een werkgever door middel van stopzetten van het loon afspraken over beëindiging van het dienstverband af te dwingen.

Sta je ervoor open om afscheid te nemen van je werkgever, laat je dan goed adviseren of dat in jouw geval mogelijk is. Het kan namelijk zo zijn dat je al bijna beter bent of dat je juist ziek wordt van je werk en daardoor is re-integreren geen oplossing voor jou.

Ontslag is altijd maatwerk. Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat wij jou kunnen helpen.

Juridisch advies nodig? Bel ons!

DE MENING VAN ONZE CLIËNTEN

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ

Wessel Advocatuur Haarlem
Advocaat Haarlem
Wessel Advocatuur Haarlem
Advocaat Haarlem

CONTACT

 

Versturen